Ψάχνετε κάτι;

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2008

"Κίτρινα Ποδήλατα" με... "φόρα"!


Για εμένα, όλα όσα διαδραματίζονται από το Σάββατο το βράδυ της 6ης του Δεκέμβρη του 2008 και που δε ξέρω ακόμα πότε και πως θα καταλήξουν, ερμηνεύτηκαν με έναν τελείως προφητικό έως και μαγικό τρόπο, από την προηγούμενη. Δηλαδή από το απόγευμα της Παρασκευής, στο τέλος της πολύ πετυχημένης καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής "ΡαδιοΑρβύλα" του ΑΝΤ1!

Στη συγκεκριμένη εκπομπή, για όσους δεν ξέρουν, να πω ότι κάθε φορά, λίγο πριν πέσουν οι τίτλοι τέλους της, παρουσιάζουν ζωντανά στο στούντιό τους, ένα τραγούδι από κάποιο Ελληνικό σύγχρονο συγκρότημα, που θα περιοδεύει εκείνη την εποχή σε νυχτερινά μαγαζιά / κέντρα διασκέδασης (κοινώς μπαράκια) της Θεσσαλονίκης.

Την Παρασκευή εκείνη λοιπόν, είχαν καλεσμένο το λιγότερο ή περισσότερο γνωστό συγκρότημα "Κίτρινα Ποδήλατα". Ανέφεραν ότι θα δοκιμάσουν να πουν ένα καινούριο τους τραγούδι, ακυκλοφόρητο ως εκείνη τη στιγμή, που θα συμπεριλάμβαναν στο αντίστοιχα καινούριο τους άλμπουμ που τότε τουλάχιστον σκόπευαν να το κυκλοφορήσουν όπως είπαν, γύρω στον Φλεβάρη του 2009.

Κάθισα να το ακούσω από περιέργεια αλλά χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη διάθεση για να λέω την αλήθεια. Δεν είμαι και πολύ "εύκολος" ομολογουμένως, σε οτιδήποτε "νέο" απλά και μόνο επειδή είναι νέο.

Κι εκεί έγινε το 1ο "θαύμα"!

Με τις πρώτες στροφές και τους πρώτους ήχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, κατάλαβα αμέσως ότι εδώ πρόκειται για... "διαμάντι"! Αισθάνθηκα κάτι το πραγματικά πολύ δυνατό, κάτι που, εδώ που τα λέμε, σπάνια συμβαίνει να το νιώθεις από το πρώτο κιόλας άκουσμα σε ένα Ελληνικό τραγούδι.
Ήταν "όλα τα λεφτά" λέμε!
Με τράβηξε σα μαγνήτης και σχεδόν χωρίς να το καταλάβω άρχισα να σιγοτραγουδώ το ρεφρέν του ενώ με αγωνία περίμενα να ακούσω και τους υπόλοιπους στοίχους του.

Ειλικρινά το θεωρώ ένα πάρα πολύ πετυχημένο τραγούδι, πάρα πολύ δυναμικό αλλά με εύστοχα νοήματα, σύγχρονο αλλά με σίγουρα πατήματα στον καθαρόαιμα ροκ ήχο του.


Την επόμενη το βράδυ όμως, ξεκίνησε να προκύπτει και το 2ο "θαύμα"!

Με μια θα έλεγα ασήμαντη αφορμή, ξεκίνησαν κάποια μικροεπεισόδια στα Εξάρχεια που όμως πολύ σύντομα είχαν την τραγική εξέλιξη της εν ψυχρώ δολοφονίας του δεκαεξάχρονου, από τον τσάμπα μάγκα "ειδικό αστυνομικό"!
Μετά και από αυτό, η κατάσταση κυριολεκτικά "πήρε φόρα"! Ή για την ακρίβεια, πολλοί ανά την Ελλάδα "ανήσυχοι" νέοι μας, "πήραν φόρα" και δείχνει να μη τους σταματάει πια τίποτα!
Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο σε όλο αυτό δεδομένου ότι άλλωστε είναι ακόμα σε εξέλιξη. Είναι ζωντανό και ελπίζω να αφήσει τελικά κάτι θετικό μέσα από τα αποκαΐδια των μεγαλουπόλεων μας. Ελπίζω επιτέλους να καταφέρει να "ξυπνήσει" πολλούς από όλους εμάς τους εφησυχασμένους και βολεμένους πολίτες αυτής της χώρας αλλά γιατί όχι, και του κόσμου ολόκληρου! Να μας ξυπνήσει από έναν ύπνο που βρισκόμαστε εδώ και πολλά πια χρόνια. Έναν ύπνο που φροντίζουν να τον συντηρούν μια χαρά, όσοι έχουν τις λεγόμενες "εξουσίες" σε κάθε τόπο.

Ελπίζω να μην πάει χαμένος ο χαμός και αυτού του... "πιτσιρικά"!


Όμως όπως είπα και πριν, καλύτερα να μην επεκταθώ άλλο εδώ σε αυτό.

Απολαύστε το βίντεο του εν λόγο τραγουδιού, προς το παρόν από το απόσπασμα της σχετικής εκπομπής, με την υπόσχεση όμως ότι αν βγει και σε κανονικό βιντεοκλίπ διαθέσιμο στο διαδίκτυο, θα φροντίσω να το προσθέσω και αυτό εδώ.

Τέρμα τα γκάζια στον ήχο λοιπόν και ακούστε το όσες φορές σας κάνει κέφι σκεπτόμενοι παράλληλα ότι πρωτοπροβλήθηκε, μία μόλις μέρα μόνο, πριν απ' όλον αυτόν τον "ξεσηκωμό"!


Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)