Ψάχνετε κάτι;

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Σήμερα ψήφισες


Πεθαίνει ξαφνικά ένας μεγάλος πολιτικός αρχηγός και η ψυχή του πάει στον άγιο Πέτρο.
- "Καλώς ήρθατε!", είπε ο άγιος Πέτρος και συνεχίζει, "Σ' έναν πολιτικό του αναστήματός σας, δίνουμε την ευχέρεια της δημοκρατικής επιλογής. Έτσι, θα περάσετε μια μέρα στην Κόλαση και μία στον Παράδεισο. Μετά πια εμείς, θα σας αφήσουμε να επιλέξετε ελεύθερα, το πού θα θέλετε να περάσετε την αιωνιότητά σας!"

Ο άνδρας έκπληκτος οδηγήθηκε στον ανελκυστήρα που τον κατέβασε σύντομα στην Κόλαση.
Οι πόρτες άνοιξαν και βρέθηκε ακριβώς στη μέση ενός κομψού και πράσινου γηπέδου γκολφ!
Λίγο μακρύτερα είδε μια λέσχη με πρώην συναδέλφους του και φίλους του επιχειρηματίες που είχαν ήδη πεθάνει. Όλοι ντυμένοι κομψά και πολύ ευχαριστημένοι!
Μόλις τον είδαν, έτρεξαν να τον χαιρετήσουν, τον αγκάλιασαν και άρχισαν να θυμούνται τα καλά χρόνια, όταν πλούτιζαν εις βάρος του λαού.
Έπαιξαν χαρούμενοι μια παρτίδα γκολφ, στη συνέχεια δείπνησαν στον σύλλογο διασκεδάζοντας και τρώγοντας χαβιάρι. Το βράδυ δε, συντροφιά με μια όμορφη νεαρή!
Συναντήθηκε ακόμη και με τον Διάβολο ο οποίος αποδείχθηκε ότι είναι ένας συμπαθητικός και διασκεδαστικός τύπος! Μαζί είπαν ανέκδοτα και χόρεψαν!
Ήταν τόσο καλά γενικότερα που δεν κατάλαβε όταν ήρθε η ώρα να φύγει.
Όλοι τον ξεπροβόδισαν!

Ανέβηκε μέχρι την πύλη του Παραδείσου, όπου ο άγιος Πέτρος τον περίμενε:
- "Τώρα είναι η ώρα να πάτε και στον Παράδεισο!"
Ο πολιτικός, χωρίς ενδοιασμούς φυσικά, πέρασε τις επόμενες ώρες από το ένα αφράτο συννεφάκι στο άλλο, χαϊδεύοντας άρπες και τραγουδώντας!

Οι 24 ώρες πέταξαν και ο άγιος Πέτρος ξαναήρθε:
- "Περάσατε μια μέρα στην Κόλαση και μία στον Παράδεισο. Ήρθε η ώρα να επιλέξετε."
Ο άνθρωπος το σκέφτηκε για μια στιγμή και στη συνέχεια είπε:
- "Ο Παράδεισος βέβαια είναι πολύ όμορφος αλλά νομίζω ότι θα ένιωθα καλύτερα τελικά στην Κόλαση."

Ο άγιος Πέτρος τον συνόδευσε στον ανελκυστήρα και ξανακατέβηκε, για μόνιμα πια, στην Κόλαση.
Όταν όμως αυτή τη φορά άνοιξε την πόρτα, βρέθηκε στη μέση μιας ερήμου που καλύπτονταν με κάθε λογής σκουπίδια!
Είδε τους φίλους του ρακένδυτους κι αξιολύπητους να σκάβουν μέσα στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε!
Ο μέγας Διάβολος τον υποδέχτηκε και τον χάιδεψε στον ώμο.
- "Δεν καταλαβαίνω!", είπε ο πολιτικός, "Χθες ήμουν εδώ και ήταν όμορφες γυναίκες, γκολφ, έφαγα απ' όλα τα καλά και διασκέδασα πολύ και... και... τώρα, το μόνο που έχετε, είναι ένα ξερό μέρος, γεμάτο σκουπίδια και οι φίλοι μου φαίνονται κακομοίρηδες κι αξιοθρήνητοι! Γιατί;!"
Ο μέγας Διάβολος χαμογέλασε και του είπε:
- "Χθες, ήταν η προεκλογική εκστρατεία. Σήμερα ψήφισες!"


Με άλλα λόγια...
Να πω αρχικά πως το ανέκδοτο αυτό το βρήκα αναρτημένο, σε διάφορους άλλους ιστότοπους. Δε μπορώ να γνωρίζω την αυθεντικά πρώτη πηγή του ώστε να την αναφέρω εδώ αν και πολύ θα το ήθελα. Το παραθέτω με πολύ μικρές, δικές μου και "καλλωπιστικού χαρακτήρα" παρεμβάσεις!

Ωστόσο, το θεώρησα πάρα πολύ πετυχημένο, σίγουρα πολύ επίκαιρο και, ακόμα περισσότερο, σα μια πολύ καλή παραβολή που θα πρέπει όλοι μας, μέρες που έρχονται, να την έχουμε καλά στο μυαλό μας πριν αφήσουμε τον εαυτό μας να "παρασυρθεί", γι άλλη μια φορά, από τα έντεχνα αλλά σαθρά επιχειρήματα των πολιτικών σχηματισμών της Ελλάδας, αυτών τουλάχιστον που αποτελούνται από ήδη γνωστούς πολιτικούς. Το είδαμε το έργο πολλές φορές πια και δεν χωράει καμία από τις γνωστές δικαιολογίες στο να στηρίξουμε "μία από τα ίδια" με την επιλογή μας στην κάλπη.

Πρέπει βέβαια όλοι μας να παραβρεθούμε και να ψηφίσουμε έγκυρα γιατί αλλιώς, έχουν μεριμνήσει κι έχουν φτιάξει το ισχύον εκλογικό σύστημα έτσι ώστε η αποχή μας ή η διαμαρτυρία μας, με λευκό ή άκυρο, να βοηθά με τελείως ξεδιάντροπο τρόπο τον ισχυρότερο έστω και με ελάχιστες μόνο ψήφους διαφοράς. Άρα, ακόμα κι αν δεν το λένε ανοιχτά και ξεκάθαρα, η αποχή, το άκυρο ή ακόμα και το λευκό ως επιλογή μας, το μόνο που θα κάνει θα είναι να μετρήσει υπέρ του κόμματος που θα έχει το μεγαλύτερο αποτέλεσμα, ακόμα κι αν αυτό αποτελείται από μία μόνο έγκυρη ψήφο!!!

Όσο απίστευτο κι αν φαίνεται σε μερικούς αυτό, δυστυχώς είναι ακριβώς έτσι γι αυτό προσοχή!
Συμμετοχή μεν αλλά με έξυπνη επιλογή.
Ποτέ ξανά ψήφο σε ανθρώπους που έχουν αφήσει ξεκάθαρα το στίγμα τους στον λεγόμενο "ενεργό πολιτικό στίβο".
Όχι δηλαδή σε όσους έχουν ήδη αναλάβει ενεργό ρόλο στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας με τη συμμετοχή τους, έστω και λίγο, είτε σε κυβερνητικές θέσεις είτε σε βουλευτικές θέσεις, είτε ακόμα και σε δημοτικές αρχές γενικότερα. Κανένας τους δεν έχει πραγματική ελπίδα να κάνει κάτι καλύτερο. Όσο θλιβερό και υπερβολικό κι αν δείχνει αυτό, δυστυχώς είναι έτσι και αρκεί να τα βάλετε κάτω, να δείτε προσεκτικά όλα τα έργα τους σε μεγάλο βάθος χρόνου και να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

Και ναι, το ξέρω ότι υπάρχουν και κάποιοι, πραγματικά πολύ λίγοι όμως, που δεν είναι διεφθαρμένοι και θα πάλευαν για το καλό και που είναι πραγματικά άξιο απορίας το πώς ξέφυγαν από τους υπόλοιπους και συμμετέχουν μέσα σε αυτό το σινάφι από "αρπακτικά όρνεα" της πολιτικής μας. Ναι, το ξέρω πως θα είναι κρίμα γι αυτούς μια τέτοια απαξίωση. Δυστυχώς όμως, στους χώρους που κινούνται και με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί γενικότερα πια, δεν υπάρχει περιθώριο για περισσότερους καταδικασμένους πειραματισμούς "καλής θέλησης" από πλευράς μας.

Θερμή παράκληση λοιπόν: Ψηφίστε όλοι αλλά με πραγματική συνείδηση, του τι θα σημαίνει η ψήφος σας. Ψηφίστε δηλαδή, σα να γνωρίζατε ότι θα ήταν και η μοναδική ψήφος που θα έκρινε το αποτέλεσμα. Μην απαξιώνεστε και κυρίως μην απαξιώνετε την δύναμη που έχει η επιλογή σας. Ίσως και να είναι η πρώτη φορά, μετά από πολλά πια χρόνια, που η ψήφος μας έχει τόσο μεγάλη βαρύτητα για την μοίρα της χώρας μας...
Αξιολόγηση:
{["Useless", "Boring", "Need more details", "Perfect"]}

4 σχόλια:

  1. Πολύ καλό. στην κύπρο αυτό λέγεται άλλο μας εδείξαν και άλλο μας εμπήξαν. (βλ μας έβαλαν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς φίλε μου Άλεξ! Έτσι ακριβώς!

      Μόνο που πλέον, είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε ΌΛΟΙ μας αυτό το γελοίο παιχνίδι τους και, γι αυτό λέω μετά πως, δεν έχουμε πια καμία αξιόλογη δικαιολογία στο να ξαναψηφίσουμε τα ίδια και τα ίδια είτε κάτω από τα γνωστά τους "brand names" είτε κάτω από τα νέα που ξεφύτρωσαν σα μανιταράκια και που κρύβουν την ίδια όμως σαπίλα αφού, μόνο σα πρόσχημα μένει να είναι η δήθεν αγανάκτησή τους! Οι ίδιοι και οι ίδιοι που, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έφεραν τη χώρα ως εδώ.

      Να είσαι πάντα καλά φίλε μου!

      Διαγραφή
  2. καλά δεν βρίσκω email. θα το δεις στο μπλογκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άλεξ μου, δυστυχώς δεν είμαι σίγουρος για το τι εννοείς!
      Αν έχεις την καλοσύνη, διευκρίνισέ μου λίγο περισσότερο...

      Διαγραφή

Ε, μη σας κομπλάρω! Μιλήστε ελεύθερα! ;-)